Friday, September 4, 2009

KUIH RAYA! KUIH RAYA!!!!


wah...mak sakan wat kuih raya taun ni....tetibe je rajin nak wat kuih raya...sebab utama nyr, mr hubby tak kasi beli kuih raya cm taun lepas....( erk, dia kene perabihkan sbb dia tak jmput kwn dia dtg umah)...ha ha ha...so, bertemankan anak dara ku itu, aku usaha gigih wat kuih raya....hik hik...pes time ni wat kuih raya...dr zama anak dara smpai dah ada anak sorang ni, nilah kuih raya aku wat....wah,,.mak, anak mak ini dah pandai wat kuih rayalah (...ku tekan lift nak gi tingkat 22)...he he he...

ku buat yang simple2 je sebb yg ni pun aku asyik bergaduh ngn anak dara aku...sebokkk je ...org terap kuih, dia pun sibuk nak terap gak...laps tu, dia dok menunggu kuih tu masak depan aben.....ish ish..anak dara aku tu....

BISKUT MAZOLA



BISKUT COCOA


baru 2 jenis...mlm ni cm nak wat cornflakes madu...harap2 aku rajin..kalau tak, esok ke, lusa ke, tulat ke...hik hik..nampak gayanya, utk umah mertua, ku kasi air tgn ku ini jelah...boleh yerk mak....

6 comments:

  1. wahhh dah bt kuih raya lah,,,akak jual ker..nampak leh jual tu

    saya hujung minggu ni br nak bula..tp barang pun tak beli lagi :)

    ReplyDelete
  2. ohh...
    akak pandai wat kuih raya ekk...
    mesti bestkan..
    iena tringin tau nak wat...
    tapi x de kemahiran la..hihi

    ReplyDelete
  3. sujaihah>>>indah ruper dr rasa tau...tuk makn sndirilah..tak kose nak jual..takde org beli punyerlah...
    nanti dah wat, publish tau...nak amik resepi...

    mama uzma>>>tak pandai pun iena...ni baru nak test....

    hernee>>> baru 2 jnis tau..tu pun dok bersilat ngn si kecik tu...

    ReplyDelete
  4. Baru nak buat kuih raya ke? Akak dah siap 5 jenis pun...

    Tapi beli punya la! Hahahaaaa...

    ReplyDelete
  5. yatie>>>ku merajuk ngn mr hubby...mals nak beli...tapi bila pkr balik, cm tak best je tak de kuih raya...hu hu hu...

    ReplyDelete