Wednesday, September 9, 2009

TAG - MUMMY DASY

1. Copy award untuk diletakkan dalam blog anda. - DONE






2. Nyatakan 6 fakta menarik mengenai pemberi award ini.

- ada anak 2 orang.
- anak dara dia, kecoh banget....heh ehe
- rasanyer, orgnyer mesra kot.....
- suka tukar2 layout

- rasanya, agak kalut menguruskan 2 org anak yg sedang mmbesar...( erk, turn aku lmbt lg kot)...


3. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri.

- suka masak gak...tapi, kalau tak de yg makan, menyampah...

- kengkonon nak bljr jahit, tapi kidal, so nak kene cari guru yg kidal gak.

- suka baca buku dan jrang berkira pasal rege buku tu.

- agak berkira bila nak beli benda yang tak berapa penting.

- hmmmmm,,,,,,,berkira-berkira nak buka nursery,,..tapi tak tau bila.

- tgh tunggu rumah sendiri

- mempunyai keyakinan diri yang agak rendah bila jumpa org yg "hebat".

- tak mempunyai ramai kawan, sbb kebanyakkan kawan2 aku semua "hilang" bila dah kawin,,,,

- suka "setia" pada sesuatu jenama or brand...kalau boleh nak buat cam koleksi je,,,



4. Pilih 10 orang penerima award dan describe tentang mereka.

- nak skip leh tak?..he he he


Soalan-soalan tambahan:

5. Nama timangan – uda ( family ), siti ( kawn kerja ), nurie ( kawan sekolah ).

6. Anda seorang yang? – suka ketawa, tapi tak pandai nak sorokkan emosi.

7. Insan yang teristimewa? – mr hubby, damia, my family, family in law.....

8. Lagu kesukaan? – sempena raya ni- sepasang kurung biru (khairil johari johar)

9. Makanan kesukaan? – suka sgt char kew teow ( penang )

10. Sikap yang membuat anda stress? – bila org suka menyebok

11. Warna kegemaran anda? – kuning, hijau, pink, biru...tapi la ni, giler warna merah

12. Benda mesti ada dalam beg? – duit plus kad kredt(hubby punyer) plus lesen...he he he

13. Kali terakhir anda menangis? – minggu lepas...penat sgt wat keje umah, lpas tu, mia kecah balik,....huaaaaaaaaa


4 comments:

  1. Gila merah lak? Mesti baju raya tahun ni merah gak, kan?

    ReplyDelete
  2. ya betullllllllllllllll..............taktahu lah nape...asal nak beli baju je,...warna merah tu melambai2 ke siti....ha ha h ah....zam buat muka bus stop bila siti kata tahun ni warna merah....sibuk dia ckp dia tu gelap,..tak sesuai warna merah...ada aku dulik?>..kueng kueng keung,....

    ReplyDelete
  3. x dpt bygkn cmane siti nangis pas mia wat serak..hehehehe..ntah2 mia ktawekn ibu dia dlm ati..hehehe

    ReplyDelete
  4. yelah hernee...kita dah elok je kemas rak pinggan mangkuk tu...tupperware pun dah elok je ditutp ngn pasangannyer, dia bolh buka balik...lps tu, yang periuk nyer ke mana, y periuk ke sini...hangin je....nak marah, x smpai hati..nangis jelah.....itu mmg dah penat sgtlah masa tu...

    ReplyDelete