Saturday, September 12, 2009

BERBUKA DLAM GELAP






entry ni entry tertangguh...sabtu lepas, ( sbb mr hubby masuk keje kul 4 ptg), so aku pun menjengkit ikut my mom balik kampung dia...sebelum tu, singgah dulu di bazar simpang renggam...Ya Allah..rambang mata...byknyer makanan...akak aku ckp, kat situ ada 73 gerai jual makanan...peh...tak ingt...rambang mata sungguh....he he he...

laps tu, kitaorg singgah lak kat pekan air hitam....wah...my mom pulak rmbg mata tgok bunga-bunga palsu yg dah siap digubah.....memula ingt nak borong dulu, tapi my father dah bising2 sbb jam dah kul 6.30 ptg...takut tak sebb berbuka kat umah nyai....uamh nyai kitoarg kat parit semarang.....ngam2 je smpai umah nyai, waktu buka pose......tapi yg tak best, tak de karen lak...wallah....anak dara aku lak, ckt2 tunjuk luar yg gelap gulita tu...ish..wat aku seram je....

tapi, bila dia dah dpt makanan, tak ingt dunia...berbekalkan 2 batang lilin, kitaorg maknlah apa yag patut.....owh..luper lak nak snap gmbr my mom masak...dia ni kira dah ngunjung mak dialah sbb dia wat ketupat, rendang daging, sayur goreng ngn udang masak merah...aku apa lgi, tibai jelah makan...2 kali beb tambah...he he he....

4 comments:

  1. Ye...akak pernah gi bazar spg renggam tu last year

    Jgn tak percaya aku habis RM20+++ utk beli kuih muih dan makanan sampingan lain! Bukan nak makan semuanya pun tapi sebab rambang mata punya pasal "terbeli" lak...

    tahun ni akak banned pergi bazar sana...takut terjebak lagi..heheee...

    Ti, akak kawin dgn ajay baru tau acara "ngunjung" ni....memula dulu terpikir, apasal la diaorg ni dah masak juadah raya awal2....unik betullah org jawa ni (memang org jawa punya kebiasaan ke?)

    ReplyDelete
  2. yatie>>>>>mmg pun...kalau ikutkan buday jawa (jawa lain tak tahulah )masuk je magrib mlm raya tu, diaorg dah start mengunjung....best gilerlah.....pagi2, dah tak sibuk sgt nak memasak...pagi2 dah boleh pakai baju raya.....ish....aku tak sbr nak raya pulak...tapi, zam cm nak bals dendam je...dia nak balik mlm raya...ish.......kciwa betul....

    ReplyDelete
  3. wah,xpenah lagi ada pengalaman berbuka puasa dalam gelap
    berbuka puasa lewat tu ada lah
    hehe

    ReplyDelete
  4. hehhe..kejadian camni yang terkenang sampai bila2 ni..hehhe


    saya tak nah jadi camni lagi.emm nampaktak lauk nyer kak..hehhe

    ReplyDelete