Thursday, March 18, 2010

AKU JADI TAK KERUAN + MALAS

bila sekarang shift malam hubby di tukar jam 4.00 ptg hingga 3.30 pagi dr 8.00 mlm ke 5.30 pg, buatkan aku tak keruan....

x keruan sebab:-
- waktu berjumpa yang terlalu singkat...kalau dia ot, smpai umah kul 6.30 pg yg mana isteri terhcenta dia baru terpisat2 nak bangun tido......bila aku kuar umah nak gi keje, dia dah tertido kepenatan....bila aku balik dr keje, hubby dah smpai ke tmpt keje.

- mia seolah-olah tak berjumpa dengan ayah dia selama ayah dia keje malam...sbbnyer, pg2 6.30 pg tu, mia mmg x kan sedar kepulangan ayah dia....bila balik dr nursery, ayah dia dah "hilang" dr rumah,.....then, bila dia masuk je umah...."ayah...oh ayah."..smbil meninjau semua bilik..alahai..siannyer.....asyik menanyakan ayah mana,..ayah mana....smpai dia ckp " ayah ni,,,, jalan je....puk puk kang"....alah mia2....

- aku sudah tidak menjlnkn tugas memasak as seorang isteri....nak bangun pepagi bute, lauk tu mcm x tahan smpai ke mlm.....so, hubby kata x yah masak...kesannyer, seminggulah aku x masak...sbb,,,kalau stkt nak makan ngn mia ( yg byk tumpah ke lntai dr masuk ke prut), alahai...malasnyer.....

hu hu hu... x bek tau kilang tu buat aku mcm ni.....hu hu hu....nanti seminggu hubby aku x merasa air tgn aku ni..kalau dia lupa maskan aku mcmana?>...dah dia seminggu asyik beli kat kedai je...uwa uwa uwaaaaa

4 comments:

  1. anak rindu ..mama nyer lagi la rindu...

    yang ni la tak best kan kak..jumpa nyer kejap jer..hai masa2

    ReplyDelete
  2. alalaa...
    siannya la kat mia ngan mama dia..
    huhuhuu..klu iena pun sama gak la dah la tgh sarat2 mcm ni kan..sabar ye kak..

    ReplyDelete
  3. Pernah gak kena mcm tu seminggu masa ajay kena masuk keja 7malam balik 7 pagi. Memang tak berjumpalah wlpn Pacoil dgn rumah sekangkang kera. Dia mana suka balik waktu kerja. Sabar je lah ye ti, tuntutan kerja.

    ReplyDelete
  4. wan sujaihah>>>mamanyer mcm dah biasa...sian kan mia je...mencari2 ayah dia...itulah..singkatnyer masa...macm sebelum ni, ok lh....dr 5.30 ptg smpai kul 7 mlm, jumpa hubby...ok jugalah..

    mama uzma>>>la ni, x terasa sgt sbb ada mia...masa peknenkan mia tu, aduhai....lg2, bila dah cukup bulan..rsau ssgt..tiap satu jam husband tepon..

    yatiejay>>>itulah kan...nak wat cmner...harap2, tmpt baru yg dia apply tu, x de shift..he eh eh...

    ReplyDelete