Friday, March 5, 2010

CEPATNYA MASA BERLALU

Sekejap je kan masa berlalu...tak sangka Mia dah 2 tahun...eh, tahun ni kira 3 tahun....dan x sangka aku dah peknen 5 bulan...sekejap sgt rasanyer.....tapi tuelh...ada org ckp, masa pregnant mmg cepat sgt masa berlalu...tapi bila time nak tunggu hari bersalin, 9 bulan tu rasa kejap...9 hari tu rasa lamanyer....betul tak?..hik hik hik..

mcmanalah agaknya situasi aku lepas ada anak 2 org ni ek......mia skrg makin bertmbh manja...dan dia semakin excited giler2....oh ya...baby aku ni lak mcm tau je dia ada akak...bila je mia cium peyot aku, dia pun mulakan menggedikkan dirinya dlm perut aku..dah mcm ada gelombang lak dlm peyot aku..sajer dia nak main2 ngn akak dia tu...smpai mia terjerit" baby lak..bay lak.." (baby gerak, baby gerak)....he he he...so, bila dia dah dpt rasa ada benda bergerak dlm perut aku, setiap kali aku tgok tv, dia mesti soh aku baring smbil selak baju....kalau dia cium2 perut aku, adik dia x respon, apalagi..."baby,...angun....angunnlah"..smbil tepuk2 perut aku....ish....

jangan nanti adik dia dah kuar, dia buli adik dia., aku x taulah aku mcmana nanti..hik hikh...tapi apa pun, aku happy tgok mia mcm tu...

2 comments:

  1. Hmm ok la mia mcm tu kak..
    sronok je tgk..mcm uzma lak dia mcm x geng ngan iena sgt la tapi alhamdulillah blum la takat ni dia wat prangai plik2...x tau la sbb baby dlm prut ni x membesar lg atau dia mmg abg yg baik...hihi...

    ReplyDelete
  2. mama uzma>>>he he eh,...jauh lg perjalannye tu..lg2 bila kita dah mula x leh dokong dia..masa tu dia rasa mcm diabaikan..hik hik hik....bersedialah melayan karenah dia...akak pun, dah masuk 4 bulan ni, baru mia geng ngn akak..tp kalau ayah dia, mmg terus x geng arr...

    ReplyDelete