Friday, March 19, 2010

JELES SESANGAT...TAPI....


BIla dpat menjejak member2 dari satu sekolah or sekelas dlu, buatkan aku kkdg jeles sesgt ngn diaorg....lagi2 bila memasing tgah sibuk membuat master or PHD...uwaaaaaaaaaaaaaa.......aku teringin ssgt nak futher study...tapi...............org kata, kalau nak berjaya, jgn ada tapi2 dlam kamus hidup.....tapi..................................aku tetap utamakan TAPI aku ni dlm kamus hidup aku....

nak kata aku x de peluang utk beljr, bohonglah sesgt...sekrg ni peluang belajr semua depan mata...nak tak nak je.....TAPI aku yg utama, aku takleh tinggalkan anak aku bilamana dah 6 hari aku cuma jumpa dia pd waktu malam yg stkt 2 3 jam itu....x daya rasanya bila hari ahad itu, aku tinggalkan dia lagi....

rasa menyesal dan galat waktu x dpt tgok 1st time dia merangkak pun dah buat aku kecewa smpai skrg....apatahlah lagi bila waktu2 dia mula membesar....mungkin ada org ckp " alah, org lain boleh, naper ko x leh pulak"....itulah.....mungkin org lain punyai nekad yg kuat utk capai cita-cita memasing,......aku pulak, rasayer sanggup tinggalkan semua yg penting anak ada depan mata dan aku memang nak tgok perkembangan dia dari semasa ke semasa....

TAPI aku yg kedua, rsanya, aku mmg jenis yg berat hati atau cepat dikuasai rsa bersalah bilamana, husband dah ada kat umah dulu berbanding aku..ish...x leh nak gmbrkan perasaan tu mcmana....

TAPI mungkin juga, aku antra yang Allah pilih tergolong dlm golongan ibu-ibu yg cepat mengalah disebabkan anak dan juga golongan isteri yang mempunyai rasa "taat" kat suami w,pun suami x kisah akan keinginan aku itu....

TAPI,,,sesungguhnya aku mmg jeles ngn saper2 yang mencapai tahap tertinggi dalam pelajaran dia....

semoga, jalan yang aku plih ini, akan sentiasa dirahmati dan semoga ada kebaikan disebaliknya....AMinn...

10 comments:

  1. saya kan ka...malehhh..tu masalah saya..ehehe

    ReplyDelete
  2. Lain org lain priority dalam hidup dia. Bagi setengah org, family yg utama. Ada setengah org pulak, dia lebih enjoy kerja dan cuba sedaya upaya nak capai kedudukan tertinggi dlm company. Ada gak yg suka sambung belajar sebab nak majukan dirinya (utk kepuasan diri sendiri)

    Further study tak menjanjikan kita jadi lebih berjaya dlm hidup (bagi setengah org mungkin gak). Ada sorang kawan akak, lepas degree sambung master. Lagi susah nak dapat kerja..sekarang ni keja lebih kurang mcm kita gak.

    Kalau priority kau adalah family, dan family buat kau lebih bahagia dan dapat lebih kepuasan....teruskan aje! Insya Allah, apa yg kita "korbankan" utk sesuatu pasti akan dapat ganjaran jugak satu hari nanti.

    ReplyDelete
  3. wan>>>he eh he...itu pun salah satu sebab gak..kang tgh sibuk baca bku, mia terjerit2 ajak main sama2 ngn dia..ha ha ah..

    yatiejay>>>kak ti mmg tau apa ctnyer priority kan....he he eh..tp tuelah...kkdg jeles tu dtg dgn sndirinya...

    ReplyDelete
  4. kite tau ape yg kite nak dlm idup.. so don't worry k.. just enjoy yr life:)

    ReplyDelete
  5. den degree pun dah pening kepala

    ReplyDelete
  6. maya amir>>.tp tuelah..kkdg rasa x kisah sgt..tapi bila dgr mmbr cter yg ni amik master, yg ni amik phd..aduhai...jels tahap gabanlah..

    hans>>>alah mmglah..nama pun bljar..he he he..

    ReplyDelete
  7. wah kak t..ley dpt award ibu n isteri mithali lah..hehehe..pape pn,kite respek ar kat akk sbb TAPI akk sume nyer brasas..huhu..harap2 kite ley jadik mcm akk n my mum yang taat dan sgp berTAPI demi family terutama husband n ank2..

    ReplyDelete
  8. cik ashiq>>.perli ke aper?...cubit kang...

    ReplyDelete
  9. betul ak Siti... kite pun camtu TAPI tu beso sgt..hanay org yg dah beranak tau erti TAPI tu hehehe

    ReplyDelete
  10. mummy>>>>betul tu mummy...he he he..

    ReplyDelete