Tuesday, March 30, 2010

MIA NAK KOLAH!!!!!

uiksss..bukan kolah air kat bilik air tu yerk....kolah dia ialah SEKOLAH.....on the way ke nursery dia, kitaorg akan lalu depan TASKA KEMAS kat area situ....so, dia asyik tanya bangunan yg ada gmbr kartun2, gmbr2 butterfly, gmbr2 belon dan gmbr2 idola dia si upin ipin tu.....maka, si ibu ni pun ckp" itu sekolah sayang..nanti mia dah besar ckt, ibu hntr mia gi sekolah"....mia anggukkn kepala dia tanda faham.....skrg asal dia nampak je tadka tu, " mama, kolah"...smbil tunjuk....




"nak gi kolah, ma"
"x leh..mia x cukup besar.nanti mia dah besar, ibu hntr gi sekolah...leh beli beg kolah".
"nak beg".
"esok ibu belikan"...................................




Bila dah ada beg sekolah.....


"mama, gi kolah"
"mia kene mandi pagi2,..baru gi sekolah..tgok tu..abg ngn kakak gi sekolah..semua dah mandi pagi"
"okie"
"mia nak mandi pagi tak?"
"x nak. sejuk".
"cmtu, x leh gi sekolah"




pagi ni........


"mia, nak susu ke nak gosok gigi?"
"nak andi"
"uiks..x sejuk ker?"
"tak"....




dah siap mandi;


"okies..gi pakai bedak bawak beg mia sekali"
"beg kolah eh"
" x yahlh..nanti gaduh..bawak beg baju je".
"nak awa beg kolah".
"iyerlah"......




on the way ke nursery:


"mama, kolah"
"ha';ah...sekolah"......




smpai nursery:


"jom turun.....kawan dah tunggu"
"x nak....nak kolah....nak kolah".....( smbil hntak kaki atas seat kete )
"alah....esoklah gi sekolah"
"x nakkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!.....nak kolah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
"hmm, baju mia x pakai baju sekolah...mana boleh sekolah".
"mama li(beli) kan eh".
"okies..tp tahun depan".
"okie...janji?"
"iyer...janji...dah turun"
"okie"..




erk...esok kalau dia mengamuk nak gi sekolah, apa jwpn harus ku jwb lak...agak2 dia faham tak maksud 'TAHUN DEPAN"....he he he he


















4 comments:

  1. hahah..jenuh menjawab la ng mia tu hihi

    ReplyDelete
  2. Jangan pulak nanti dah sekolah, takmo/malas nak gi sekolah. Aunty babap nanti! Heheee...

    ReplyDelete
  3. genny da bomb>>itulah..dulu ayah dia dok komplen dia lmbt ckp, sekali dah berckp, aduhai..ayah dia lak malas nak layan..

    yatie>>.itulah pasal...mmg nak kene penyapu kalau x nak gi sekolah..

    mummy dasy>>>mmg pun..hari 2 seterusnya dia still nak ke sekolah gak..last2, ct ckp " okeis, tunggu adik mia kuar, baru gi sekolah"...ha ha

    ReplyDelete