Friday, January 29, 2010

CUBA TEKA?..LELAKI KE POMPUAN?

ni sajer2 je tau....pd pandangn koranglah, korang rasa, 2nd baby aku ni boy or girl?...ada org teka ikut bentuk perut, ada org teka ikut pemakanan, ada org teka, ikut perangai?...jom kita teka-teka berdasarkan 3 analisis di atas...he he he..

ikut bentuk perut:-
* hmm, masih kecik lg..nak amik gmbr pun, cm x patut..he he ..tapi bentuk lonjong dan berbonjol di ke sebelah kanan....sblh kiri ada lembut dan sblh kanan agak keras bila dipegang...
* jatuhn perut - mula membesar ke bawah..(erk maksudnyer, prut agak kebawah ckt).

ikut pemakanan:-
* lbh suka makan mee...x kisahlah mee hoon or mee kuning....
*mkn buah2, mkan "kebaratan" ckt dan yang pedas2...
* suka makan ikan dari makan ayam ngn daging.
* x suka yg manis2, tp suka yag sejuk2..hik hik hik..

ikut perangai:-
* agak mals nak buat keje rumah
* lebih suka ngadap tv smbil jadi ular sawa..( berbaringlah tu)
* tetiba suka tgok kartun
* suka tido cam cacing kepanasan..- maksudnyer boleh berpusing 360 darjah, smpaikan husband terpaksa tido kat lntai..hha ha ha ah a

so,..jom kita teka ramai2...keputusannye;- akan diumumkan bila aku bersalin....hua hua hua hua....

p/s: sila nyatakn reason skali kenapa anda mengatakan girl or boy...

CUBA TEKA?..LELAKI KE POMPUAN?

ni sajer2 je tau....pd pandangn koranglah, korang rasa, 2nd baby aku ni boy or girl?...ada org teka ikut bentuk perut, ada org teka ikut pemakanan, ada org teka, ikut perangai?...jom kita teka-teka berdasarkan 3 analisis di atas...he he he..

ikut bentuk perut:-
* hmm, masih kecik lg..nak amik gmbr pun, cm x patut..he he ..tapi bentuk lonjong dan berbonjol di ke sebelah kanan....sblh kiri ada lembut dan sblh kanan agak keras bila dipegang...
* jatuhn perut - mula membesar ke bawah..(erk maksudnyer, prut agak kebawah ckt).

ikut pemakanan:-
* lbh suka makan mee...x kisahlah mee hoon or mee kuning....
*mkn buah2, mkan "kebaratan" ckt dan yang pedas2...
* suka makan ikan dari makan ayam ngn daging.
* x suka yg manis2, tp suka yag sejuk2..hik hik hik..

ikut perangai:-
* agak mals nak buat keje rumah
* lebih suka ngadap tv smbil jadi ular sawa..( berbaringlah tu)
* tetiba suka tgok kartun
* suka tido cam cacing kepanasan..- maksudnyer boleh berpusing 360 darjah, smpaikan husband terpaksa tido kat lntai..hha ha ha ah a

so,..jom kita teka ramai2...keputusannye;- akan diumumkan bila aku bersalin....hua hua hua hua....

p/s: sila nyatakn reason skali kenapa anda mengatakan girl or boy...

Thursday, January 28, 2010

SILA ANGKAT TANGAN!!!!






nama buah ni org selalu panggil, BUAH MENTEGA...nama lain aku x taulah


saper kat umah dia, umah jiran, umah mak, umah mertua or mana2lah yang ada buah ni...pokok dia x nak tau...nak buah je tau...susahlah nak cari buah ni...

saper yg ada, sila angkat tangan yerk....mak buyung ni tertelan-telan air liur membayangkan kesedapan buah ni masuk dlm tekak...

he he he..


p/s: betul2 mencari ni tau..kalau ada byk, (area jhor je tpi), ku sanggup terjah....yg jauh, ku sanggup byr utk diposkan...hu hu hu

SILA ANGKAT TANGAN!!!!






nama buah ni org selalu panggil, BUAH MENTEGA...nama lain aku x taulah


saper kat umah dia, umah jiran, umah mak, umah mertua or mana2lah yang ada buah ni...pokok dia x nak tau...nak buah je tau...susahlah nak cari buah ni...

saper yg ada, sila angkat tangan yerk....mak buyung ni tertelan-telan air liur membayangkan kesedapan buah ni masuk dlm tekak...

he he he..


p/s: betul2 mencari ni tau..kalau ada byk, (area jhor je tpi), ku sanggup terjah....yg jauh, ku sanggup byr utk diposkan...hu hu hu

Wednesday, January 27, 2010

AKSI MIA ( 2 TAHUN )

dah lama tak letak gmbr mia.....semakin besar dan semakin bijak anak aku ni...dan ciri2 kak long tu semakin teserlah...dan boleh diharapkan kononnyer....bila soh kemas, dia kemas sndiri brg mainan dia...bila aku siap lipat kain, dia sibuk tolong angkatkan masuk dlm bilik....alahiai...cm anak dara betul....mcm nak gigit2 je dia..geram...hik hik hik..

ooo.dia selalu rajin tlong tumbukkn bawang tp sejak peristiwa mata dia pedih kene bwg, dia terus x tumbuk smpai skrg...kalau aku tgh tumbuk, dia tgok je dari jauh......

hah, smlm dia gurau2 ngn aku smpai tertendang perut aku..aduh.....aku menahan sakit smpai nangis2...sakit giler....dia yg mungkin terkejut, tgok je aku nangis..then, dia tepuk2 bahu aku smbil soh dia..."mi...mi...iam....iam...'..ia akp iam'.....cis...dia soh aku diam lak...ni mesti kes kat nursery kalau dia nangis, akak tu soh dia diam...ish ish....






aku x taulah mana dia dpt idea nak bergmbr smbil gigit jari...cnatiklah konon..he he he...

AKSI MIA ( 2 TAHUN )

dah lama tak letak gmbr mia.....semakin besar dan semakin bijak anak aku ni...dan ciri2 kak long tu semakin teserlah...dan boleh diharapkan kononnyer....bila soh kemas, dia kemas sndiri brg mainan dia...bila aku siap lipat kain, dia sibuk tolong angkatkan masuk dlm bilik....alahiai...cm anak dara betul....mcm nak gigit2 je dia..geram...hik hik hik..

ooo.dia selalu rajin tlong tumbukkn bawang tp sejak peristiwa mata dia pedih kene bwg, dia terus x tumbuk smpai skrg...kalau aku tgh tumbuk, dia tgok je dari jauh......

hah, smlm dia gurau2 ngn aku smpai tertendang perut aku..aduh.....aku menahan sakit smpai nangis2...sakit giler....dia yg mungkin terkejut, tgok je aku nangis..then, dia tepuk2 bahu aku smbil soh dia..."mi...mi...iam....iam...'..ia akp iam'.....cis...dia soh aku diam lak...ni mesti kes kat nursery kalau dia nangis, akak tu soh dia diam...ish ish....






aku x taulah mana dia dpt idea nak bergmbr smbil gigit jari...cnatiklah konon..he he he...

Monday, January 25, 2010

PERNAHKAH ANDA BERKATA "NASIB BAIK..."

prnahkan kawan2 berkata demikian?...rasanyer semua pernh berkata demkian...mcm aku juga...tak dinafikan, kkdg apa yg kita buat dan kesannyer baru kita tau, kita mesti ckp mcm tu..

tapi, kali ni, aku nak berckp pasal jodoh...opsss...x semestinyer jdoh bersuami/ beristeri yerk..mungkin jodoh ngn kengkawn, jodoh ngn kerja..he he hehe.....

ada skali, aku rasa sgt nyesal sbb x teruskan berkawan ngn bf aku ni....(sila baca bestpren okey..bukan boipren).......dia byk sokong aku, bagi nasihat, bg petunjuk...tp, smpai satu masa, aku juga yg meleraikannyer...hanya atas satu kesalahan...dia MENIPU aku.....so, persahabtan selama 3 tahun tu, berkecai begitu saja...kini, bila aku berjaya "menjejaki" dia semula, aku harus akur ats ketentuan dan kehendak Ilahi...."nasib baik aku x terus berkwan dgn dia".......sdgkan, aku ditemukan dengan sesuatu yg lagi baik....


nota kaki:- mingu2 ni aku agak feeling ckt...hik hik hik

utk si dia, sesungguh aku x pernah menyesal akan keputusan aku meleraikan ikatan persahabatan itu...

PERNAHKAH ANDA BERKATA "NASIB BAIK..."

prnahkan kawan2 berkata demikian?...rasanyer semua pernh berkata demkian...mcm aku juga...tak dinafikan, kkdg apa yg kita buat dan kesannyer baru kita tau, kita mesti ckp mcm tu..

tapi, kali ni, aku nak berckp pasal jodoh...opsss...x semestinyer jdoh bersuami/ beristeri yerk..mungkin jodoh ngn kengkawn, jodoh ngn kerja..he he hehe.....

ada skali, aku rasa sgt nyesal sbb x teruskan berkawan ngn bf aku ni....(sila baca bestpren okey..bukan boipren).......dia byk sokong aku, bagi nasihat, bg petunjuk...tp, smpai satu masa, aku juga yg meleraikannyer...hanya atas satu kesalahan...dia MENIPU aku.....so, persahabtan selama 3 tahun tu, berkecai begitu saja...kini, bila aku berjaya "menjejaki" dia semula, aku harus akur ats ketentuan dan kehendak Ilahi...."nasib baik aku x terus berkwan dgn dia".......sdgkan, aku ditemukan dengan sesuatu yg lagi baik....


nota kaki:- mingu2 ni aku agak feeling ckt...hik hik hik

utk si dia, sesungguh aku x pernah menyesal akan keputusan aku meleraikan ikatan persahabatan itu...

Thursday, January 21, 2010

SURI RUMAH TANGGA SEPENUH MASA

hari isnin hari tu aku huf day coz mia kene asma..( dah lama sbnrnya dia tak kene)..so, bila kali ni dia kene , masuk hari ke 4 pun, still nafas dia berbunyik...sian sgt..lg2 bila dia nak tido....so, blik tengahari tu, aku pick up dia dr nursery dan bawa dia gi klinik....amik gas ( aku ttp luper, apa nama gas ni..hik hik hik)/.....siap semua dlm kul 3.30 ptg.....

balik je, hubby yg ada kat umah ( sbb dia keje mlm), main2 ngn mia....then aku golek2 kejap ( naper ek, aku jadi mals utk peknen kali ni),,...dlm kul 5, aku mula masa utk makan malam dan juga utk mia....siap masak bagai, hubby ajak gi pasar malam......wah, aku jadi rmbang mata ssgt...aku beli pegaga, beli siput sedut, beli batang btang keladi, beli sayur tu, sayur ni...ish..itu kalau hubby tak jeling, mau aku beli sayur2 kampung tu.....hik hik..habis gak dlm rm30....oh..rupnyer, hubby ku cuti...cit..x bgtau pun...

esoknye ( selasa ), aku ada check up....pg2, kemas rumah apa yg patut, siapkan mia utk bawa gi klinik skali utk timbang, ngn aku siapkan susu, biskut dan roti utk mia...sbb aku tau, mmg bertaun kene tunggu turn tu......balik dr check up, dlm kul 12 ( 3 jam tau!!!!)...terus bersilat utk masa siput sedut cmpur batang keladi masak asam pedas...fuh...nikmatnyer...lpas zohor, aku tido 3 beranak...hik hik hik.....

ptgnyer, aku goreng keladi ngn buat milo panas....bak kata hubby" mcm dah jadi suri rumah tangga betul2lah"...hik hik hik......cnfirm aku akan berusaha utk mengemukskan diri aku ngn hubby aku...har har har.....

tapi, penatlah jadi suri rumah ni...tak siap2 rasanyer keje umah..sntiasa ada...itu belum lg aku bergaduh ngn mia....aku kemas, dia kemas,,,aku kemas...dia kemas...ish ish ish


SURI RUMAH TANGGA SEPENUH MASA

hari isnin hari tu aku huf day coz mia kene asma..( dah lama sbnrnya dia tak kene)..so, bila kali ni dia kene , masuk hari ke 4 pun, still nafas dia berbunyik...sian sgt..lg2 bila dia nak tido....so, blik tengahari tu, aku pick up dia dr nursery dan bawa dia gi klinik....amik gas ( aku ttp luper, apa nama gas ni..hik hik hik)/.....siap semua dlm kul 3.30 ptg.....

balik je, hubby yg ada kat umah ( sbb dia keje mlm), main2 ngn mia....then aku golek2 kejap ( naper ek, aku jadi mals utk peknen kali ni),,...dlm kul 5, aku mula masa utk makan malam dan juga utk mia....siap masak bagai, hubby ajak gi pasar malam......wah, aku jadi rmbang mata ssgt...aku beli pegaga, beli siput sedut, beli batang btang keladi, beli sayur tu, sayur ni...ish..itu kalau hubby tak jeling, mau aku beli sayur2 kampung tu.....hik hik..habis gak dlm rm30....oh..rupnyer, hubby ku cuti...cit..x bgtau pun...

esoknye ( selasa ), aku ada check up....pg2, kemas rumah apa yg patut, siapkan mia utk bawa gi klinik skali utk timbang, ngn aku siapkan susu, biskut dan roti utk mia...sbb aku tau, mmg bertaun kene tunggu turn tu......balik dr check up, dlm kul 12 ( 3 jam tau!!!!)...terus bersilat utk masa siput sedut cmpur batang keladi masak asam pedas...fuh...nikmatnyer...lpas zohor, aku tido 3 beranak...hik hik hik.....

ptgnyer, aku goreng keladi ngn buat milo panas....bak kata hubby" mcm dah jadi suri rumah tangga betul2lah"...hik hik hik......cnfirm aku akan berusaha utk mengemukskan diri aku ngn hubby aku...har har har.....

tapi, penatlah jadi suri rumah ni...tak siap2 rasanyer keje umah..sntiasa ada...itu belum lg aku bergaduh ngn mia....aku kemas, dia kemas,,,aku kemas...dia kemas...ish ish ish


Friday, January 15, 2010

PENYAKIT BERJANGKIT

Jangan risau ok.....bukan H1N1...tapi penyakit "buatan suami"..he he he he,.,..kalau saper yg luper, family in law aku, ramai adik beradik pompuan...soh, bak kata suami aku, kalau ada sorang yg peknen, cnfirm mesti ada sorang lagi yg akan menyusul....masa mia dulu, aku bersaing ngn akak dia yg jarak cuma 2 bln je due dia......lucky belah aku x de yg saing...kang pening mak aku nak jaga 2 2 anak pompuan dia berpantang....he he he..

kali ni, berganda2 hasil usaha suami masing2....ha ha ha....belah suami aku, ada akak dia yg due bulan 6 dan akunyer due bulan 7....ish...sebulan je jarak...aku rasa, kalau aku x gugur har tu, cnfirm due kitaorg sama..tp ok gak..terlpas aku nak kene berpantang kat umah MIL>..ha ha ha ha....

dan kali ni juga, aku bersaing ngn adik ipar aku belah aku.....aku due bln 7, dia bulan 8...hua hua hua hua...seb bek adik ipar..aku pantang kat umah mak aku, dia pntg kat umah mak dia...lpas tu, lumba saper kurus dulu..erk..aku tetap kurus kot dr dia....hik hik hik.....

PENYAKIT BERJANGKIT

Jangan risau ok.....bukan H1N1...tapi penyakit "buatan suami"..he he he he,.,..kalau saper yg luper, family in law aku, ramai adik beradik pompuan...soh, bak kata suami aku, kalau ada sorang yg peknen, cnfirm mesti ada sorang lagi yg akan menyusul....masa mia dulu, aku bersaing ngn akak dia yg jarak cuma 2 bln je due dia......lucky belah aku x de yg saing...kang pening mak aku nak jaga 2 2 anak pompuan dia berpantang....he he he..

kali ni, berganda2 hasil usaha suami masing2....ha ha ha....belah suami aku, ada akak dia yg due bulan 6 dan akunyer due bulan 7....ish...sebulan je jarak...aku rasa, kalau aku x gugur har tu, cnfirm due kitaorg sama..tp ok gak..terlpas aku nak kene berpantang kat umah MIL>..ha ha ha ha....

dan kali ni juga, aku bersaing ngn adik ipar aku belah aku.....aku due bln 7, dia bulan 8...hua hua hua hua...seb bek adik ipar..aku pantang kat umah mak aku, dia pntg kat umah mak dia...lpas tu, lumba saper kurus dulu..erk..aku tetap kurus kot dr dia....hik hik hik.....

Thursday, January 14, 2010

SEPI SEORANG PERINDU

Sepi Seorang Perindu

Bilaku rindu padamu
Terasa kuatnya cintaku
Terbangkit resah terpandang wajahmu
Bertambahlah kasih sayangku

Sesaat kau tak ku pandang
Terasa sepinya jiwaku
Tertunggu aku hadirnya dirimu
Walaupun sekelip mata

Betapa sepinya hidup seorang perindu
Dihanyut oleh keresahan
Rindu hatiku tak jemu padamu
Selagi kau masih ku cinta

Biar apa pun yang memisahkan
Namun ku tetap menyintaimu
Selagi hidup belum berakhir
Selagi itu ku merinduimu

Ku seorang perindu sepi
Tak jemu ku terus menanti

SEPI SEORANG PERINDU

Sepi Seorang Perindu

Bilaku rindu padamu
Terasa kuatnya cintaku
Terbangkit resah terpandang wajahmu
Bertambahlah kasih sayangku

Sesaat kau tak ku pandang
Terasa sepinya jiwaku
Tertunggu aku hadirnya dirimu
Walaupun sekelip mata

Betapa sepinya hidup seorang perindu
Dihanyut oleh keresahan
Rindu hatiku tak jemu padamu
Selagi kau masih ku cinta

Biar apa pun yang memisahkan
Namun ku tetap menyintaimu
Selagi hidup belum berakhir
Selagi itu ku merinduimu

Ku seorang perindu sepi
Tak jemu ku terus menanti

Wednesday, January 13, 2010

TERINGIN SANGAT....


wah...aku punyer perangai mengidam dah smpai ni...cm ne ni...saper nak tlong ni...hik hik hik...tapi, aku taklah ngidam yg pelik2 sgt....cuma kalau cm dah terbayang2 depan mata tu, mcm nak terus rembat je masuk kat tekak...he he he he....

sejak 2 3 menjak ni, aku teringin sgt nak makan kurma....tapi kurma yg basah2 gitu...mcm kat bawah ni...



ke yg kat bawah ni ker.....





tapi memandangkan bukan bulan pose, maka agak susah nak dptkannyer....aku cm terbayg nak kirim mak mertua aku masa dia gi umrah buln 6 nanti...erk...bulan 6?..aduhai...lmbtnyer....hu hu hu....maka, aku punyer exctd mencari penjual kurma yg jual secara online.........punnyerlah hampa bila dah bank in duit bagai, dia ckp abis stok...hu hu hu....sedih yg amat sgt.....TAPI...Alhamdulillah syukur nikmat.....dpt jua apa yg diidamkan w.pun tak sama ngn apa yg tekak aku byangkan...ha ha ah ha......atas dasar tak tau malu aku, aku minta tlong akak ipar aku mencarikan kurma itu, maka dptlah apa yg dihajati...tima kasih byk2 mak lang...lengkali, kalau nurie ngidam pa pe, nuri soh mak lang carikan eh...he he he.....

deng....deng....deng.....inilah yg aku dpt....




w.pun tak sama, tapi cukup buat aku rasa lega....tp cm nak juga cari yg sama cm kat atas...ha ha ha ha

TERINGIN SANGAT....


wah...aku punyer perangai mengidam dah smpai ni...cm ne ni...saper nak tlong ni...hik hik hik...tapi, aku taklah ngidam yg pelik2 sgt....cuma kalau cm dah terbayang2 depan mata tu, mcm nak terus rembat je masuk kat tekak...he he he he....

sejak 2 3 menjak ni, aku teringin sgt nak makan kurma....tapi kurma yg basah2 gitu...mcm kat bawah ni...



ke yg kat bawah ni ker.....





tapi memandangkan bukan bulan pose, maka agak susah nak dptkannyer....aku cm terbayg nak kirim mak mertua aku masa dia gi umrah buln 6 nanti...erk...bulan 6?..aduhai...lmbtnyer....hu hu hu....maka, aku punyer exctd mencari penjual kurma yg jual secara online.........punnyerlah hampa bila dah bank in duit bagai, dia ckp abis stok...hu hu hu....sedih yg amat sgt.....TAPI...Alhamdulillah syukur nikmat.....dpt jua apa yg diidamkan w.pun tak sama ngn apa yg tekak aku byangkan...ha ha ah ha......atas dasar tak tau malu aku, aku minta tlong akak ipar aku mencarikan kurma itu, maka dptlah apa yg dihajati...tima kasih byk2 mak lang...lengkali, kalau nurie ngidam pa pe, nuri soh mak lang carikan eh...he he he.....

deng....deng....deng.....inilah yg aku dpt....




w.pun tak sama, tapi cukup buat aku rasa lega....tp cm nak juga cari yg sama cm kat atas...ha ha ha ha

Tuesday, January 12, 2010

AKHIRNYA...DI SINI DIA MEMILIH JALANNYA

smlm, aku ada keje kat malay chamber, dan aku amik kesmptan utk melihat adik aku daftar kat sekolah asrama......(eh, ada tak org opis aku baca ni) kang diaorg tau lak aku melencong ke lain..hik hik..

ingat tak cter ini dan ini......akhirnya, adik aku diterima masuk ke asrama semai bakti felda.....tapi,..seb bek dpt yg kat Johor Bahru je..kalau kene kat Trolak or KL, mau mak aku menangis siang malam...iyerlah..anak bongsu kesayangannyer pertama kali jauh di mata....hik hik...

tapi, dia akan bersekolah di mana, masih lagi menjadi tanda tanya...samada ke SIGS or SETA (Sek. Engku Tun Aminah)....hmmm...apa pun....aku harap dia serasi di asrama tu..iyelah...90% dr pelajar asrama tu, adalah dr glongan anak2 peneroka felda....mestilah masing2 ada semangat yang sama utk memajukan diri sndiri dan juga keluarga masing2....

apa pun....bila time aku nak tinggalkan dia, aku rasa mcm mak aku je yg sedih,....hik hik..aku mcm nak snap je gmbr mak aku, tp dia dah marah2 pulak....




hari ni, aku ke jb lain atas dasar keje, dan mengenangkan mak aku sibuk soh tgok adik aku kat asrama dia, aku gi jelah....bual2 ngn dia smbil aku abiskan kredt tepon aku ( sbb adik aku nak bual ngn mak, kakak dan abg aku)-oh, dia x leh bawa henpon dia kat dlm asrama, mbuatkan aku kene belikan dia kad tepon..ish ish ish..

bual gitu gini, aku pun baliklah....harap2, dia ok ngn kawan2 baru dia tu.....


p/s: lepas dia smlm aku,dia tanya"k.uda blik kota tak?..nanti amik adik boleh?'....ha ha ha ha....nak balik umahlah tu....tak kose nak layan...ha ha ha

AKHIRNYA...DI SINI DIA MEMILIH JALANNYA

smlm, aku ada keje kat malay chamber, dan aku amik kesmptan utk melihat adik aku daftar kat sekolah asrama......(eh, ada tak org opis aku baca ni) kang diaorg tau lak aku melencong ke lain..hik hik..

ingat tak cter ini dan ini......akhirnya, adik aku diterima masuk ke asrama semai bakti felda.....tapi,..seb bek dpt yg kat Johor Bahru je..kalau kene kat Trolak or KL, mau mak aku menangis siang malam...iyerlah..anak bongsu kesayangannyer pertama kali jauh di mata....hik hik...

tapi, dia akan bersekolah di mana, masih lagi menjadi tanda tanya...samada ke SIGS or SETA (Sek. Engku Tun Aminah)....hmmm...apa pun....aku harap dia serasi di asrama tu..iyelah...90% dr pelajar asrama tu, adalah dr glongan anak2 peneroka felda....mestilah masing2 ada semangat yang sama utk memajukan diri sndiri dan juga keluarga masing2....

apa pun....bila time aku nak tinggalkan dia, aku rasa mcm mak aku je yg sedih,....hik hik..aku mcm nak snap je gmbr mak aku, tp dia dah marah2 pulak....




hari ni, aku ke jb lain atas dasar keje, dan mengenangkan mak aku sibuk soh tgok adik aku kat asrama dia, aku gi jelah....bual2 ngn dia smbil aku abiskan kredt tepon aku ( sbb adik aku nak bual ngn mak, kakak dan abg aku)-oh, dia x leh bawa henpon dia kat dlm asrama, mbuatkan aku kene belikan dia kad tepon..ish ish ish..

bual gitu gini, aku pun baliklah....harap2, dia ok ngn kawan2 baru dia tu.....


p/s: lepas dia smlm aku,dia tanya"k.uda blik kota tak?..nanti amik adik boleh?'....ha ha ha ha....nak balik umahlah tu....tak kose nak layan...ha ha ha

Monday, January 11, 2010

PENGUMUMAN....

EDEN SAJER NAK BGTAU NI...MULAI HARI INI, EDEN AKAN PRIVATEKAN BLOG INI......SO, SILA TINGGALKAN EMAIL OKEY....

PENGUMUMAN....

EDEN SAJER NAK BGTAU NI...MULAI HARI INI, EDEN AKAN PRIVATEKAN BLOG INI......SO, SILA TINGGALKAN EMAIL OKEY....

Thursday, January 7, 2010

ANDA PERNAH ANGKAT TANGAN?

Sejak akhir2 ni -baca sejak aku peknen ni, tangan aku semakin laju menyinggah mia....perasaan panas baran tu makin menjadi2 pulak,.....selalunyer aku mmg angkat tangn kat dia tapi aku tetap ingt nak singghkan tgn aku kat area mana...selalunyer aku hanya hinggapkan tangan aku dr paras pinggang ke kaki.....pinggang ke atas, aku mmg tak pernah...kalau pernah pun, aku cuma cubitttttttttttttttt je pipi ngn hidung dia..biar hidung dia mancung ckt..he he he...

tapi, bila smlm, aku terhinggap tgn aku kat pipi dia, tetiba2 aku yg nangis.....nangis bila dia tak nangis tapi hanya memnadang aku degn mata yg berkaca.......smbil dia terus peluk aku dn tangan keciknya ittew menepuk2 aku.....(situasi mcm dia seolah2 memujuk aku)....aku lak yg nangis terisak-isak.....tak tau naper.....

smbil aku minta maaf kat mia, smbil mulut dia terus memjuk aku..."syhh...syhh...syh.." tngnnyer masih menepuk bahu aku.....

mlmnyer bila dia nak tido, dia mencari lengan aku smbil tido memeluk aku...sesekali dia mencium pipi aku....sedih sgt....dia mesti mcm nak minta maaf kat aku kan....kalau ayah dia ada masa tgn aku hinggap kat pipi mia, mesti aku yg kene...hu hu hu hu......

nampaknya, utk masa2 akan dtg, aku harus mengawal perasaan marah aku ni...

ANDA PERNAH ANGKAT TANGAN?

Sejak akhir2 ni -baca sejak aku peknen ni, tangan aku semakin laju menyinggah mia....perasaan panas baran tu makin menjadi2 pulak,.....selalunyer aku mmg angkat tangn kat dia tapi aku tetap ingt nak singghkan tgn aku kat area mana...selalunyer aku hanya hinggapkan tangan aku dr paras pinggang ke kaki.....pinggang ke atas, aku mmg tak pernah...kalau pernah pun, aku cuma cubitttttttttttttttt je pipi ngn hidung dia..biar hidung dia mancung ckt..he he he...

tapi, bila smlm, aku terhinggap tgn aku kat pipi dia, tetiba2 aku yg nangis.....nangis bila dia tak nangis tapi hanya memnadang aku degn mata yg berkaca.......smbil dia terus peluk aku dn tangan keciknya ittew menepuk2 aku.....(situasi mcm dia seolah2 memujuk aku)....aku lak yg nangis terisak-isak.....tak tau naper.....

smbil aku minta maaf kat mia, smbil mulut dia terus memjuk aku..."syhh...syhh...syh.." tngnnyer masih menepuk bahu aku.....

mlmnyer bila dia nak tido, dia mencari lengan aku smbil tido memeluk aku...sesekali dia mencium pipi aku....sedih sgt....dia mesti mcm nak minta maaf kat aku kan....kalau ayah dia ada masa tgn aku hinggap kat pipi mia, mesti aku yg kene...hu hu hu hu......

nampaknya, utk masa2 akan dtg, aku harus mengawal perasaan marah aku ni...

Wednesday, January 6, 2010

HARUSKAH AKU MENGAMUK?

haruskah aku memarahi dia atas perbuatan dia?..haruskan aku memukulnya?......oh sayang......ibu penat sgt yang...ibu ni mmg mals sgt nak ngemas....jgnlah ko tmbh lagi keje ibu ko ni lagi...ko tak tau ke yg ibu ko ni pemalas yg amat sgt sejak akhir2 ni.......argggghhhh...tensen2...
































jangan marah eh ibu....mia nak amik airlh ibu.....


eyah....tak smpai pulak termos tu...(eh, ko tau tak termos tu termos ke 7 sepnjng umur ko 2 taun?)..- eh...aku tak marah...ckp je..tp dlm hati...Ya Allah!!!1)


he he he...ibu tak marah mia kan?...ibu syang mia kan?...iyelah nak..dah ko anak ibu...ye ibu sayang...


ish....byk sgtlah buku2 ibu ni.....mia buang eh?.




ape jelah ibu beli buku ni....kalau jual ni, lumayan ni...boleh beli aiskrem...


hah..tinggal yg tu jelah ibu...yg lain, mia let go...lpas ni jgn beli lg..


eh, senang gak mia nak panjt...he he he

lari-lari...ibu dah mengamuk...lari-lari...(ini situasi di mana aku dah mula memegang hanger baju)...geram tul