Wednesday, May 6, 2009
DAGING BLACK PAPER
DAGING MASAK BLACK PAPER.....
nama je masak black paper...tapi black ngn paper nyer tak nampak...he he he...sbbnyer, nak masak lauk ni, tak tgok lagi bahan2 ada ke tak...so, yg ada ckt ssgt black paper nyer....so, layankan jelah..
BAHAN-BAHAN:~
* Daging dihiris nipis dan direbus.
* Bawang putih - 3 biji
* Bawang merah kecik - 4 biji
* Bawang besar - hiris bulat2.
* Halia - agak2 2 cm ke...
* Lada merah - dihiris-hiris.
* Lada hitam - 3 sudu...kalau nak pedas, leh tmbh lg/..
* Sos Tiram - 2 sudu
* Kicap - 2 sudu....
Cara-cara membuatnyer :-
* Bawang merah kecik, bwg putih, halia dan lada hitam, ditumbuk kasar....
* Tumis bhn2 tumbuk ni.....hingga naik bau....masukkan sos tiram, kicap, gaul hingga sebati.....bila agak2 dah sebati, masukkan daging...gaul hingga daging serap bahan tumis tu......
* lastly, masukkn bwg hiris dan juga lada sbgai hiasan...
* Dah siap dah......cepat dan sedap.....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Motivasi Diri
Saya terjumpa satu ayat motivasi ni. Ia bukanlah buku motivasi, tapi dari planner yang dihadiahkan oleh sahabat saya Puan Laila. Ayatnya da...
-
Hai semua. Lama tak dah kak ct tak update blog ni kan? Dia bila dah dating idea menulis tu, laju je nak menulis. Tapi bila idea tu dating,...
-
Salam Rabu semua. hari ni Kak CT nak share resepi SUP DAGING. resepi ni resepi cmpak campak je..menu lauk yang simple dimple je kalau rasa m...
-
Saya terjumpa satu ayat motivasi ni. Ia bukanlah buku motivasi, tapi dari planner yang dihadiahkan oleh sahabat saya Puan Laila. Ayatnya da...
boleh try ni..cam sdap jek..
ReplyDeletesedap... slalu wat pakai instant jek hehehe
ReplyDeletenampak sedap...bleh lah try masak nanti kat umah mak...
ReplyDeletehernee>>> mmg sdp..lagi2 kalau dagingnyer betul2 masak....
ReplyDeletemummy>>>wah...ngelat erk....
cerminmimpi>>>bolh je....tapi mesti abah tak makan sdp pedas....hik hik hik