Wednesday, May 6, 2009

DAGING BLACK PAPER



DAGING MASAK BLACK PAPER.....

nama je masak black paper...tapi black ngn paper nyer tak nampak...he he he...sbbnyer, nak masak lauk ni, tak tgok lagi bahan2 ada ke tak...so, yg ada ckt ssgt black paper nyer....so, layankan jelah..


BAHAN-BAHAN:~
* Daging dihiris nipis dan direbus.
* Bawang putih - 3 biji
* Bawang merah kecik - 4 biji
* Bawang besar - hiris bulat2.
* Halia - agak2 2 cm ke...
* Lada merah - dihiris-hiris.
* Lada hitam - 3 sudu...kalau nak pedas, leh tmbh lg/..
* Sos Tiram - 2 sudu
* Kicap - 2 sudu....


Cara-cara membuatnyer :-
* Bawang merah kecik, bwg putih, halia dan lada hitam, ditumbuk kasar....
* Tumis bhn2 tumbuk ni.....hingga naik bau....masukkan sos tiram, kicap, gaul hingga sebati.....bila agak2 dah sebati, masukkan daging...gaul hingga daging serap bahan tumis tu......
* lastly, masukkn bwg hiris dan juga lada sbgai hiasan...
* Dah siap dah......cepat dan sedap.....

4 comments:

  1. sedap... slalu wat pakai instant jek hehehe

    ReplyDelete
  2. nampak sedap...bleh lah try masak nanti kat umah mak...

    ReplyDelete
  3. hernee>>> mmg sdp..lagi2 kalau dagingnyer betul2 masak....


    mummy>>>wah...ngelat erk....

    cerminmimpi>>>bolh je....tapi mesti abah tak makan sdp pedas....hik hik hik

    ReplyDelete

FULL PAYING PATIENT ( FPP ) DI HOSPITAL SULTAN ISMAIL, JOHOR BAHRU

Hai semua. Lama tak dah kak ct tak update blog ni kan?  Dia bila dah dating idea menulis tu, laju je nak menulis. Tapi bila idea tu dating,...