Friday, May 29, 2009

JATUH TERLENTANG

korang mesti bolh agak saper yang jatuh terlntg tu....mestilah si Mia tu....kejadian ni berlaku masa aku nak smbhyg mahgrib....dah pakai telekung pun....masa aku nak smbhyg tu, aku tgok dia tgh syok bermain2 dan aku standby air di sblh dia.....baru je aku nak masuk bilik, aku dgr dia terjatuh dan nangis ngn kuat nyer.....

kelam kabut aku capai dia,,,,mmg nangis sesungguhnyer...aku dah mula risau, tak pernah dia nangis sekuat smlm....tetiba je dia muntah......seriau aku dibuatnyer....habis telekung aku kene muntah dia....lama gak dia nangis, dlm 10 minit mcm tu....aku cuma bolh gosok2 kepala dia.....sbb aku tak tahu nak buat ape...lps tu, dia dah mula slow......adik yg yg kebetulan kat umah , ajak dia makan....lpas aku buka baju dia, aku soh dia gi makan ngn adik aku...nampak ok lak...dia gi makan...aku gi smbhyg( erk, nasib baik aku ada telekung spare ).....masa smbhyg, aku tak dgr lak suara dia .....peh, mmg tak khusyuk aku smbhyg....

bila kuar dr blik, aku tgok dia tgh minum susu.....siap sengih2 lagi nampak aku....masa aku lap bdn dia sbb kene muntah tu, dia leh lari2 lg....erk...nampak ok...aku try belek2 kepala dia, semua ok...tapi aku still risau.....mlamnyer, dia tido nyenyak sgt smpai pg ni.....

pagi ni, aku pesan kat akak nursery tu kalau mia mcm lain mcm je, inform aku awal2....mr hubby for surelah bisingkan....aku harap2, mia tak de pa pe dan harap2 gak tak kesan smpingn....ish...risau aku......mcm nak bawa gi scan kepala je...bolh tak erk?>..

10 comments:

  1. ok ah tu....xde ape2 harap2nye... daneen dulu sll jatuh tersembam mulut berdarah last2 la ni gigi dia 2 x tumbuh aritu bwk g dentist tu pelik

    ReplyDelete
  2. risau kan bila anak jatuh...

    ader org kata..klu jatuh..berak ok..muntah pun tak kuar warna hijau..still ok rasa nyer.

    anak saya jatuh...saya bg gi klinik dia tanyer dua tu lah..klu takder aper2..maknanyer ok.

    bdk ni klu tak jatuh tak sah lah kan..

    ReplyDelete
  3. mummy>>>.aduh,,,tu yg tak best tang gigi tu...mahu sampai ke tua....

    sujaihah>>>akak, siti mmg risau sgt...tapi Insya Allah tak de paper...yg muntah tu mungkin sbb dia baru lpas makn bakso, bila dia nagis2, tu yg muntah tu..agaknyerlah...hu hu hu...

    ReplyDelete
  4. be alert kalau anak-anak terantuk kepala...bimbang apa2 jadi kat dalam..

    ReplyDelete
  5. kak tirana>>itulah..bimbg ssgt...tadi call nursery, dia kata mia ok..sejuk ckt hati..tapi still risau

    ReplyDelete
  6. Camno boleh terlentang....kesian dia, dah la baru baik sakit...Budak2 ni kita memg takleh terlepas pandang sikit, ada je nak jadik apa2 nanti....

    Teringat2 dia senyum kat klinik hari tu sblm korg balik. Naufal dah takde baru lah dia nak senyum kat akak....

    ReplyDelete
  7. hernee>>>harap2 mcm tuelah...tapi stil tgok perkmbgn dia..

    yatie>>> he hehe..dia tumpahkan air dia...lpas tu dia ingt siti nak tingglkn dia kat luar blik, tu yg nak ngejor...jth lak...

    dia mmg cmtu...lmbt ckt nak mesra alam ngn org yg jranggggggggggggg ssgt jumpa...he he he

    ReplyDelete
  8. oh kesiannya..

    teruk sangat ke jatuh nya..? kalau x teruk, x yah pun x pa.. cuma observe je la.. kalau nampak dia mcm pening2.. nangis je.. discomfort.. baru bawak gi hospital terdekat.. :)

    www.my-alia.com

    ReplyDelete
  9. zuhaini>>> dia mcm makin aktif je,,,cnfuse betul...he he he..harap2, tak de pa perlah..

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...