Saturday, May 30, 2009

GERAM BETUL!!!!

Sekarang ni, habit mia ni suka menggigit...tak kiralah apa pun, dia suka sgt menggigit....tapinyer yg buat aku geram ckt, bukan gigit benda2 yg bolh digigit tapinyerrrrrrrrrrrr gigit tubuh badan aku atau ayah dia.....



kalau kitoarg tgh bersndr kat dinding smbil tgok tv, selalunyer dia akan gigit ibu jari kaki kitorg.....kalau marah, dia gigit lak lutut ke, peha ke.....asal dpt gigit je kat mana2, dia puas hati ssgt...ish..ni mesti sbb gigi geraham bwh dia mula nak tumbuh...gatal kot.....



lg satu tabiat dia, yg ni mmg ikut aku lah kot..suka mencubit...smpai merah2 bdn



8 comments:

  1. Hehehe..kesian mama dan papa mia kena gigit dan kena cubit. Gatal gusi kata orang tua2.. Nanti sampai masanya tabiat tu akan berhenti sendiri. Sementara tu..papa dan mama kena sabar dan tahan kena gigit. Kak tirana dulu belikan gelung yang berisi air tu untuk anak2 gigit tapi tak nak nyerr..dia lagi suka gigit daging kita..hehehehe..

    ReplyDelete
  2. belikan teether tu ah tp xdenye jalan pun kat budak 2 tu... maybe gusi dia gatal

    ReplyDelete
  3. hehe.. kesiannya mama mia..

    betul cakap mummy dasy tu.. belikan la teether.. saya pernah beli sebijik.. mahal ya amat.. Nuby rasanya.. tapi canggih! siap boleh masuk freezer! (katanya sesetengah baby suka gigit benda sejuk..)

    lagi satu, mia pakai puting tak..? alia dulu time dia suka gigit ni, saya belikan puting yang ada gerigi.. brand Nuby gak.. :)

    ReplyDelete
  4. Mcm kesa naufal je...Dia start tumbuh gigi bawah masa umur 6mnth+ dah mula menggigit org....Kat badan akak ni merata2 dah ada kesan gigitan dia, kalau kena siap boleh nampak isi wooo...

    Pernah sekali tu akak tertampar mulut dia sbb terkejut dan sakit sgt...tapi tak jalan gak, gigit tetap gigit....sabor jelah....

    Yg kesiannya kekadg dia nak sayang akak atau nazir, tapi kitaorg elak sbb takut kena gigit..heheeee

    Tapi akak rasa mia gigit kau sbb nampak mak dia gebu semacam kotttt...mwahahaaaa....

    ReplyDelete
  5. kasi gigit same die balik..hehehe

    ReplyDelete
  6. alahai comey nyer...

    nak tumbuh ggigi punyer pasal abis mama ngan ayah nyer jd mangsa..
    bab menggigit ni aii payah tul kan..anak awak gigirt mamanyer..anak saya lum pandai gigit maknyre..takat ni aper yang depan mata..tu la nak digigit..hehe

    org kata..anak punyer pasal..kenagigit..adat lah..heheh

    sakit oii :)

    ReplyDelete
  7. kak tirana>>>>sakit tu mslshnyer...sbb gigi depan dia dah penuh ssgt....geraham bwh je belum tumbuh lg...ish...dah mcm bela t*yol lak..sbb dia suka gigit ibu jari kaki...he hehe

    mummy dasy?>>>tak denyer dia nak gigit teether tu...agaknyer daging bdn ni,kenyal kot...kueng kueng..


    yatie>>>mak dia gebu oklah blh terima, tang ayah dia tu yg tak tahan...siti kkkdg siap cnfuse, bila masa pulak aku buat love bite kat ayah dia ni...ha ha ha...

    ReplyDelete
  8. zuhaini>>>>byk2 teether, "teether mak ayah dia nilah yg lagi dia suka....kat lutut pun jadi..asal dpt ilang gatal gusi dia...

    opie>>>ku buat dah....he he he...lpas tu mr hubby kata ibu nyer mcm bebudak lak..nak ggit anak dia balik...

    kak su>>>>masa pun akan tiba nanti...ha ha ha

    ReplyDelete

FULL PAYING PATIENT ( FPP ) DI HOSPITAL SULTAN ISMAIL, JOHOR BAHRU

Hai semua. Lama tak dah kak ct tak update blog ni kan?  Dia bila dah dating idea menulis tu, laju je nak menulis. Tapi bila idea tu dating,...