Wednesday, May 20, 2009

LENCUN!!!!!!

Semalam aku memulakan visi aku tuk pakaikan CD kat mia waktu malam...plan aku, nak pakaikan dia time mlm or time me ada kat umahlah........

my husbd look me like me wat benda pelik coz me tak inform dia CD tu apa...hik hik hik.....pilih CD warna pink....bila pakaikan kat mia, nampak elok je.....si kecik tu lak siap pusing2 cm model dpan ayah dia....selesa agaknyer berbnding pampers......then, ckt2 aku pegang CD dia takut basah ke, sbb me tak tahu bila timenye nak tkr.....bila mia dah mula nak tido, me tak tpkr nak tkrkan CD dia.........

smpailah me dikejutkan olh husbnd.....tgok jam dlm kul 4.30pg....

"Yang, dah lencun dah katil Mia tu"......

hu hu hu.....basah dah semua...ngan suar ngn baju ngn tilam MIa.....pasal je aku wat keje lbh ptg ni nak basuh semua tu.....patutlah mia asyik merengek2 je.....mlm ni aku nak test lagi...kalau dia merengek2 je,harus aku check CD dia.....


7 comments:

  1. siti, mia pakai cd start dari kul baper yer? danish pakai cd utk malam gune 2 insert, pastu start dari jam 6.30petang hingga jam 6.00 pagi, tak pernah bocor. danish tdo dgn lena walaupun dia nuyusu 2 jam sekali (mean nyusu banyak pee jd banyak la) tp lena je.. erm..

    oh yer, yg cd pakej kutu tu, siti bg email kat lin alynn_41181mr@yahoo.com. nnt lin email caranya

    ReplyDelete
  2. Takpe...learn from your mistakes...Akak malassss....belum terbukak hati ni nak pakaikan CD...cuma suka tengok design dia aje. Too time consuming la (org kata nak seribu daya, taknak seribu dalih....)

    Apa pun memang salute dgn ibu2 yg "CDing" anak2 mereka....Keep it up!

    ReplyDelete
  3. umi danish>>>>itulah...siti guna insert sekeping jelah...hik hik..tak pe, mlm ni test guna 2 insert lak...tgok cmne....


    yatie>>>sajer mencuba kak ti...mana tau kalau ok, bolh teruskn...sbb, sian kan mia...ruam makin teruk kat blkg dia tu....

    ReplyDelete
  4. xpe, xcube mana taukan..mmg teringin nak pakai CD ni dulu tp hubby byk sgt bangkangannye..

    ReplyDelete
  5. mummy dasy>>>>hubby siti tak de ckp pa pe pun...cuma dia cnfuse penggunaan dia cmner...he he he...mana tau, anak 2nd nanti leh full CDing...kueng kueng kueng...

    ReplyDelete
  6. CT, mimi tak dapat pon email dari Siti....BTW,Welkam to CDing! Banyak benda nak kena study before start CDing...Siti pre-wash brapa kali both CD and insert? lagi banyak kali kita pre-wash lagi tinggi penyerapan dia...and Siti kena aware juga cara cuciannya...takleh pakai fabric softener nanti penyerapan dia hilang....alamaak bebel panjang lak..Siti try la google cara2 terbaik CDing and handling CD untuk elak kebocoran kay! Chaiyok!:)

    ReplyDelete
  7. mimi>>>>tima kasih...mmg pun...la ni, ct byk tanya kat penjual CD online kita si ummi danish tu....mungkin sbb, bila mia dah besar ni, dia rajin sgt mmbuang air kan, tu yg bocor tu....he he he

    ReplyDelete

FULL PAYING PATIENT ( FPP ) DI HOSPITAL SULTAN ISMAIL, JOHOR BAHRU

Hai semua. Lama tak dah kak ct tak update blog ni kan?  Dia bila dah dating idea menulis tu, laju je nak menulis. Tapi bila idea tu dating,...