Monday, November 16, 2009

LAST MINUTE

anda suka buat keje last minute?..he eh he..ni topik dr sembang pagi kat sinar FM......aku lak, byk2 bnda yg kene buat keje last minute ialah bila memula, hubby plan tak nak balik kg, then tetiba dia kata nak balik pulak..mmg aku hangin......masa zaman2 bercnta dulu, kkdg smpai cmpak2 jam yg dia kasi sbb dia janji nak jumpa, tetiba tak jadi..(k.yatie, siti tak pasti akak tau tak cter pasal yg ni....)..siap nangis2 lagi....ha ha ha ha......

so, aku yg balik keje kul 5 hr sabtu ni, ( dia pun akan smpai umah jm 5 juga), kelam kabut utk kemaskan beg dan brg2 mia.....dan dia pulak, balik terus mandi2 dan start kete....tang ni, aku hnagin betul....sbbnyer, aku mesti ada yg tertinggal brg mia.....

baju, Insya Allah lah tak tinggal sbb tinggal angkut je bakul dia...tapi, tang tin susu, termos, botol susu or tuala dia...mesti ada yg tertinggal.....dan sakit hati gak, bila dah cnfirm nak balik, dah packing2 brg pd mlm harinyer, tak jadi pulak...ish....mcm nak cmpak je beg tu kat dinding...he he he...

bukan apa, nak ngeluarkan balik baju dr beg tu dah jadi mcm satu keje pulak....kalau mood aku rajin, aku susun balik, kalau tak, dok dlm tu jelah baju2 tu smpai hujung minggu...ha ha ha ha....

8 comments:

  1. Akak pulak suka jugak last minute ni ebab selalu benda plan cantik mesti tak jadik...


    Selalu plan last minute yg jadik tu...tapi risikmonya memang ada jerlah benda tinggal...

    ReplyDelete
  2. sama ngan my hBy dia mmg suke plan last minit kata x g tp bile last minit ckp jom kite g dan dan tu kite kelam kabut dia leh wat dunno x tolong kemas2 bile tertinggal brg anak2 sape disalahkan??? sila jawab

    ReplyDelete
  3. hahah.. yes, saya pun hangin kalau camtu.. heheh... tapi saya mmg tak suke buat keje last minit.. dulu mase bljr pun gitu, kalau exam, saya rela tak study dari kelam kabut baca buku last minit..hehehe...

    ReplyDelete
  4. Kitorang plak tak suka plan last minit sebab memang gini la jadinya.Kalo masa belum ada anak lagi okay la tapi ni dah anak kitorang try elakkan

    ReplyDelete
  5. Hahahaaa...ingat2 lupa lah tang campak jam tu...

    Akak pun angin betul kalau kita dok kelam kabut kemas2/packing bnyk menda tapi si ajay dah start keta....

    maya----> tau lah kau budak genius...heheeee (jgn marah noooo)

    ReplyDelete
  6. btl la sakit ati je klau last minute cam tu..

    yg part "dok dlm tu jelah baju2 tu smpai hujung minggu...ha ha ha ha...." ni cam same je kte..hehehehe

    ReplyDelete
  7. hernee>>>selalunyer mmglah cmtu....kalau dah siap packing, tak jadi g pulak...nanti kalau hubby tanya pada spentot dia, soh je cari dlm beg...hu hu hu hu

    ReplyDelete
  8. hani>>>akak, kalau plan yg last minute yg jadi cntiknyer bila nak gi jalan2...yg balik kmpung ni lain ckt..sbb kene singgah 2 2 umah mak...

    mummy>>.selalunyer, kalau tinggal barg, mmg kitalah yg dipersalahkan...takde nyer dia yg ngaku...

    maya>>>.tang bljr tu, siti ikut mood...ha ha ha...

    jieda>>>betul2....sbb dah ada anak nilah yg jadi kelam kabutnyer..

    yatie>>>yg part tuelah yg hangin...lpas tum, dia sibuk soh mia panggil ibu soh cepat...hangin tul...

    ReplyDelete