Monday, November 9, 2009

MIA SEMAKIN BIJAK

lagi berapa hari je mia akan melangkah ke umur 2 tahun...hmmm sekejap je masa berlalu.....
tapi, aku cukup seronok tgok perkembangan dia setiap hari...selain dari mulut dia yg semakin kepoh tu, dia juga suka sgt mengajuk perbuatan aku...hik hik

cth 1 :
bila aku nak marah kat dia, aku suka cekak pinggang aku..kengkonon nak takutkan dialah....tak de maknanyer...dia akan cekak pinggang balik kat aku...

hasilnyer :-
- bila dia nak marah ayah dia, dia akan cekak pinggang
- akak kat nursery tu pun ckp, bila dia nak soh bebudak lain diam, dia akan cengkak pinggang dia...

kesannya;-
erk..adakah anak aku semkain menjadi "akak" ?
- adakah dia semakin garang?...

10 comments:

  1. like mother like doter...hahahahah. bila nk ada adik ni...? soklan cepugangsa siti. xyah jawab pn xpa

    ReplyDelete
  2. Terima kasih berkunjung....lama lagi nak hantar anak sekolah tu....tapi seelok nhya hantarlah ke tadika swasta, patalh lagi ibu bekerja, kita tak punya banyak masa nak ajar anak...

    Macam akak, lepas 2 bulan sekolah diusia tak cecah 5 tahun, anak dah boleh baca, dah pandai ngaji, dah 6 tahun sekarang dah naik Quran , menghafal berbagai hadith dan boleh membaca Juz amma...

    Sangat kagum cara cikgu mengajar..sebenarnya anak2 ni ajarlah apa sahaja, dia mampu menyerapnya...

    ReplyDelete
  3. tang cekak pinggang tu tak leh tahan tuhhhhh.

    ReplyDelete
  4. hahahaha

    anak nieza si suffiya pun dah tunjuk talent .. ekut perangai ibu dia ..

    ReplyDelete
  5. salam... bdk mmg suka tiru perbuatan orang dewasa lama-lama ilang ler tu... kalau garang apa salahnya kalau ada orang nak buli mesti cabut lari..hihihi

    ReplyDelete
  6. fara>>>> mmg ikut sgt perangai ibu dia ni...hmm, soklan tu ek?..erk..tgh bekerja keraslah ni...ha ha ha...

    hanisumayyah>>>>hmm.itulah..skrg ni kene survey dulu mana nak hntr...skrg ni byk cbrannya kan....

    crazy beautiful88>>>mcm dah beso je bila tgok dia buat cmtu..ish ish...

    nieza>>>itulah...ayah dia siap ckp...dah mcm perangai ibu dia tapi style photostat punyer...

    naz_ilyn>>>garang sgt susah juga..sepupu2 semua lari pulak...

    ReplyDelete
  7. hahah..saya leh imagine camne die cekak pinggang tu ;D

    ReplyDelete
  8. hahaha
    teringat anak - anak buah
    saya nak takutkan dia pasal hantu tapi dia plak takutkan saya balik dgn hantu pisang dia..
    haha
    budak2 skrg memang bijak

    ReplyDelete
  9. SEMAKIN GARANG AH SITI...hehehe like mother like doter

    ReplyDelete
  10. maya>>> anak siti mmg garang...

    hans>>>bab tu samalah..dia suka ltk jari dia kat mata dia ngn mulut dia, lpas tu dia sengtkan..konon2 kita takutlah tu..

    mummy>>>itu arh...ikut saper ntah..agaknyer dia terkenan akak yg kat nursery tuelah..ha ha ah ha

    ReplyDelete